#PaylaşmaGünü

Yılda bir gün bağışçılık, gönüllülük ve dayanışmayı kutladığımız bu
anlamlı günde, kadınların daha eşit olduğu bir dünya inşa edebilmek için
sen de bize katıl!

#PaylaşmaGünü , hayırseverliği teşvik etmek ve dünya çapında cömertliği kutlamak için bireylerin, toplulukların ve kuruluşların ortak gücünü kullanan küresel bir bağışçılık günüdür. Bugün 75’den fazla ülkede uygulanan #GivingTuesday’in Türkiye uygulaması olan ve ülke liderliğini Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı’nın (TÜSEV) yürüttüğü #PaylaşmaGünü, artık ülkemizde de kutlanıyor. 2012'deki lansmanından bu yana, uluslararası bir kampanya haline gelen #PaylaşmaGünü 'nde katılımcı ülkeler, Dünyayı daha yaşanılası bir yer haline getirmek için çalışıyorlar. Çünkü artık dünyanın bir yerlerinde bir sorun olduğunda bunun hepimizi etkilediği, çözümü için hep birlikte çalışmamız gerektiği yadsınamaz bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor. Siz de bu özel günde, vaktinizi, varlığınızı, uzmanlığınızı paylaşabilir, bağışlarınızla veya sosyal medya üzerinden çevrenizdekileri harekete geçirerek #PaylaşmaGünü‘nün bir parçası olabilirsiniz.

Biz Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı olarak #PaylaşmaGünü’nde #PaylaştıkçaAzalır kampanyamız ile kadınların yaşadıkları sorunlara çözüm için eğitimin önemini vurguluyoruz! Kadının toplumda hak ettiği yeri alabilmesi, erkeklerle eşit fırsatların tanınması geleneksel zihniyetin değişmesi ile mümkündür. Tüm Dünyada kadınların önündeki en önemli engelin, her ülkede bu konuda yerleşmiş olumsuz örf ve adetler olduğu ileri sürülmektedir. Kısaca, geleneksel aile yapısının eşitlikçi ilişkilerle yenilenmesi gerekmektedir. Kadınların daha fazla söz sahibi olabilmelerinin yolu ise eğitimden geçmektedir.
İşte bu nedenlerle Buldan Vakfı, eğitim yoluyla kadınları güçlendirmek için çalışmakta ve kadınların toplumsal yaşamın her alanında yaşadıkları temel sorunların çözümü için eğitimin önemine inanmaktadır. Vakıf bu amaçla, kurulduğu günden beri kadınların toplumsal yaşamda hak ettikleri rol ve statüye sahip olabilmeleri için üniversite öğrencisi genç kızlara #kızımızokuyacak projesi kapsamında eğitim bursu vermek için fon sağlamaktadır.

Siz de #PaylaşmaGünü 'nde bağışlarınızla veya sosyal medya üzerinden yakın çevrenizi harekete geçirerek bu özel günün bir parçası olabilir, Dünya'nın en önemli 17 sorunundan biri olan, 99 yıl süreceği söylenen Kadın-Erkek eşitliği için farkındalık yaratılmasına katkıda bulunabilirsiniz, unutmayın dertler #PaylaştıkçaAzalır !
Bir öğrencinin bir yıllık burs bedeli 4500 TL’dir.
Destekleriniz için;

#PaylaştıkçaAzalır