İYİLİK PEŞİNDE KOŞ

YARDIMSEVERLİK KOŞUSU NEDİR? | ADIM ADIM | AÇIK AÇIK

YARDIMSEVERLİK KOŞUSU NEDİR?

Koşu gibi dayanıklılık gerektiren sporlar aracılığıyla Sivil Toplum Kuruluşları (STK) için kaynak geliştirme metodudur. Sivil toplum kuruluşlarını yeni gönüllüler ile bir araya getirir ve sivil toplumun güçlenmesini sağlar. Bu yöntem ile gönüllüler ulusal veya uluslararası koşu/triatlon/duatlon/bisiklet/yüzme gibi yarışlara katılmadan önce duyuru ve çağrılarını kendi aile, dost ve tanıdık çevrelerine E-posta aracılığıyla duyururlar. Duyurularında destekledikleri STK'ların projelerine bağış çağrısında bulunurlar. Bağışlar doğrudan doğruya ilgili STK’nın ilgili proje için açılan resmi banka hesabına yapılır. Desteklediğimiz STK’ların bireysel bağışlarının %30′u yardımseverlik koşuları sayesinde toplanmaya başlanmıştır. Dünyada da STK’ları desteklemek için başarı ile kullanılan bir kaynak geliştirme metodudur. Amerika’da bir yılda bu sayede toplanan bağış miktarı 1.6 milyar dolardır (2014 verisi). Sadece Londra Maratonu’nda bir koşuda bu yolla toplanan bağış miktarı 50 milyon poundu geçmiş ve 30 bini aşkın kişinin koştuğu bu maratonda koşanların çoğu bir amaç için koşmaktadır. Türkiye’de ise 2008 yılında ilk defa Adım Adım oluşumu sayesinde duyurulan ve yaygınlaştırılan kolektif yardımseverlik koşusu kampanyasında 2020 itibariyle 100 milyonu aşmıştır.

Ayrıntılı bilgi için Adım Adım sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Bizimle birlikte iyilik peşinde koşmak için iletişim formundan, “İyilik Peşinde Koş” kategorisini seçip bize ulaşabilirsiniz.

ADIM ADIM

Buldan Vakfı Adım Adım’ın, Sivil Toplum Kuruluşlarını ve gönüllüleri bir araya getirmek için kurduğu “İyilik Peşinde Koş̧” Platformu’nun bir üyesi olarak; 2017 yılında 39. İstanbul Maratonu’nda yer alarak ilk yardımseverlik koşusunu gerçekleştirmiştir. Vakıf, bu tarihten itibaren Adım Adım ile İyilik Peşinde Koş’maya devam etmektedir.

Adım Adım Nedir?
Adım Adım, Mart 2008’te, yurtdışında “Charity Run” olarak bilinen kolektif yardımseverlik koşusunu Türkiye’de tanıtmak ve yaygınlaştırmak için kurulan ilk sivil toplum oluşumudur. Adım Adım Oluşumu, başta koşu olmak üzere yüzme, bisiklet, dağcılık gibi dayanıklılık gerektiren sporlar aracılığıyla ülkemizin önemli sosyal sorumluluk projelerine maddi kaynak ve tanıtım desteği sağlamaktadır.

İyilik Peşinde Koş Platformu Nedir?
İyilik Peşinde Koş Platformu, Adım Adım’ın desteklediği Sivil Toplum Kuruluşlarının Projeleri için koşmak isteyen gönüllülerin kullanacağı bir yardımseverlik koşusu web platformudur. Adım Adım’ın 8 yıl boyunca koşan 7,000 koşucu ve 66,000 bağışçı sayesinde biriktirdiği tecrübeleri sonucunda ortaya çıkmıştır. Dünyada sadece yardımseverlik koşusu için yapılmış ilk dijital kaynak yaratma platformudur.

Detaylı bilgi için Adım Adım sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

AÇIK AÇIK NEDİR?

Açık Açık, Türkiye’de, bağışçıları, bağışçı haklarını tanıyan şeffaf ve hesap verebilir dernek ve vakıflar ile bir araya getirmek amacı ile kurulmuş olan bir platform olup, Buldan Vakfı da bağışçı hakları beyannamesini imzalamak ve geçmiş dönemlere ait mali tablolarını yayınlamak suretiyle platformdaki yerini almıştır.

Detaylı bilgi için Açık Açık sayfasını ziyaret edebilirsiniz.