2017 Kasım ayında İstanbul Maratonu’nda yardımseverlik koşusu yapan Buldan Vakfı, Antalya'da 4 Mart 2018  tarihlerinde gerçekleşen Runotalia Maratonu’nda Adım Adım oluşumu ile birlikte  “ Kızımız Okuyacak” projesi için koştu. “Kızımız Okuyacak” projesi, üniversitede okuyan kız öğrencilere burs sağlayarak eğitimlerini desteklemeyi ve böylece meslek sahibi olma olanaklarını artırmayı hedefliyor.

UNICEF Raporlarına göre, Kadına yönelik ayrımcılık, daha çocukluk döneminde, toplumsal ve kültürel kalıp yargılar nedeniyle aile ve toplumun, kız çocuğa erkek çocuktan daha az olanaklar tanımasıyla başlamaktadır. Anne-babanın gerek genel sağlık bakımı gerekse eğitim bakımından çocuğa gösterdikleri özen açısından erkek çocuk daha avantajlı bir konuma sahip olmaktadır.
Kadının toplumsal anlamda rol ve statü olarak doğru yerde olmasının, ülkenin gelişimi açısından son derece önemli olduğu günümüzde kadınların yüksek öğrenimine katkıda bulunmak, ülkenin bir bütün olarak kalkınmasında önemli bir etkiye sahiptir.

‘Kızımız okuyacak’ Buldan Vakfı için  uzun soluklu bir koşu olacak. Başlangıcı Runatolia’da 20 üniversite öğrencisi kızımızın bir yıllık bursunu toplayarak yaptık. Hedefimze ulaşmak için faaliyetlerimiz sürecek.

Ayrıntılı bilgi için mail adresimiz; buldanvakfi@outlook.com

Facebook, Instagram ve Twitter hesaplarımızdan da gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Bağışlarınız için hesap numaramız:

Garanti Bankası Buldan Şubesi Şube Kodu: 1438 Hesap No:6299222 Hesap Adı: Kızımız Okuyacak IBAN: TR64 0006 2001 4380 0006 2992 22

Kredi kartı ya da online havale/EFT yoluyla bağış yapmak için lütfen burayı tıklayınız.