2017 Kasımayında İstanbul Maratonu’nda yardımseverlik koşusu yapan Buldan Vakfı, Antalya'da 3-4 Mart 2018  tarihlerinde yapılacak olan Runotalia Maratonu’nda Adım Adım oluşumu ile birlikte  “ Kızımız Okuyacak” projesi için koşacak. Projenin amacı 200 başarılı kız öğrenciye üniversite eğitimleri için burs sağlamak.

UNICEF Raporlarına göre, Kadına yönelik ayrımcılık, daha çocukluk döneminde, toplumsal ve kültürel kalıp yargılar nedeniyle aile ve toplumun, kız çocuğa erkek çocuktan daha az olanaklar tanımasıyla başlamaktadır. Anne-babanın gerek genel sağlık bakımı gerekse eğitim bakımından çocuğa gösterdikleri özen açısından erkek çocuk daha avantajlı bir konuma sahip olmaktadır.

Kadının toplumsal anlamda rol ve statü olarak doğru yerde olmasının, ülkenin gelişimi açısından son derece önemli olduğu günümüzde kadınların yüksek öğrenimine katkıda bulunmak, ülkenin bir bütün olarak kalkınmasında önemli bir etkiye sahiptir.

“Kızımız Okuyacak” projesi, üniversitede okuyan kız öğrencilere burs sağlayarak eğitimlerini desteklemeyi ve böylece meslek sahibi olma olanaklarını artırmayı hedefliyor.

Sizde bu projeye destek olmak istiyorsanız;
www.runatolia.com adresinden kayıt olabilir,  3-4 Martta koşarak/yürüyerek katkıda bulunabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi için mail adresimiz; buldanvakfi@outlook.com . Facebook, Instagram ve Twitter hesaplarımızdan gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Bağışlarınız için hesap numaramız:

Garanti Bankası Buldan Şubesi Şube Kodu: 1438 Hesap No:6299222 Hesap Adı: Kızımız Okuyacak IBAN: TR64 0006 2001 4380 0006 2992 22

Kredi kartı ya da online havale/EFT yoluyla bağış yapmak için lütfen burayı tıklayınız.