Yardımseverlik Koşusu Nedir?

Yardımseverlik koşusu, dünyada ‘charity run’ olarak bilinen kolektif kaynak yaratma modelidir. Spor ve yardımseverliği birleştirerek ve herkesin bağışçı ve koşucu olabileceğini göstererek bağışçılığı keyifli, koşuyu anlamlı hale getirir. Geleneksel kaynak geliştirme modellerinin değiştiği, sosyal ağların ve bilgi erişiminin arttığı günümüzde yenilikçi kaynak geliştirme yöntemlerinden biri olarak ön plana çıkmaktadır.

Adım Adım nedir?

Adım Adım, Mart 2008’te, yurtdışında ‘charity run’ olarak bilinen kolektif yardımseverlik koşusunu Türkiye’de tanıtmak ve yaygınlaştırmak için kurulan ilk sivil toplum oluşumudur. Adım Adım Oluşumu, başta koşu olmak üzere yüzme, bisiklet, dağcılık gibi dayanıklılık gerektiren sporlar aracılığıyla ülkemizin önemli sosyal sorumluluk projelerine maddi kaynak ve tanıtım desteği sağlamaktadır.

2016 sonu itibariyle 25 bin+ gönüllü koşucusu ve 180 bin+ bağışçı aracılığıyla bünyesinde yer alan STKlara aktarılan kaynak 21 milyon+ TL’ye ulaşmıştır.

İyilik Peşinde Koş Platformu Nedir?

İyilik Peşinde Koş Platformu, Adım Adım’ın desteklediği Sivil Toplum Kuruluşlarının Projeleri için koşmak isteyen gönüllülerin kullanacağı bir yardımseverlik koşusu web platformudur. Adım Adım’ın 8 yıl boyunca koşan 7,000 koşucu ve 66,000 bağışçı sayesinde biriktirdiği tecrübeleri sonucunda ortaya çıkmıştır. Dünyada sadece yardımseverlik koşusu için yapılmış ilk dijital kaynak yaratma platformudur.

Adım Adım ve Buldan Vakfı

2017 yılında Buldan Vakfı Adım Adım’ın desteklediği Stk’lar arasında yer alma onuruna ulaşmıştır.

2017 İstanbul Maratonu’nda Adım Adım’la ‘Hayalleri Gerçek Olsun Diye’ projemizi gerçekleştimek için iyilik peşinde koşacağız. Projemizin amacı öğrenim hayatının henüz başındaki ilkokul öğrencilerinin kışlık bot mont, kırtasiye ve okul üniformalarının karşılanması. Biz çocuklar okula giderken sadece derslerini düşünsün istiyoruz, üşümesinler, üniformalarının yıpranmışlığını düşünmesinler, kalemin, silgim yok demesinler istiyoruz. Eğitimin insanın kanatları olduğuna inanıyor, onları hayallerine uçursun diyoruz.

Bizimle iyilik peşinde koşmak ister misiniz?

39. İstanbul Maratonu'nda miniklerin okul için gerekli kıyafet ve kırtasiye malzemeleri karşılamak için http://www.istanbulmarathon.org adresinden koşuya kaydolabilir,  http://ipk.adimadim.org sitesine kaydolarak da yardımseverlik koşusu yapmaya başlayabilirsiniz.

Daha detaylı bilgi için  adimadim@buldanvakfi.org adresinden ve 05522532530 numaralı telefondan bizlere ulaşabilir, https://m.facebook.com/adimadimbuldanvakfi sayfasından gelişmeleri takip edebilir, https://fonzip.com/buldanvakfi/kampanyalar/hayalleri-gercek-olsun-diye#/ linkini kullanarak kampanyamıza bağışta bulunabilirsiniz.